teduhan kasih

first saya nak katakan.. TQSM Yummi.. coz belikn novel ni... dah lama cari novel teduhan kasih.. akhirnya dapat.....  !!!!!!



Tiba-tiba dia hadir, kemudian dia ada..............

"Kau ingat dengan anak ni kau boleh paksa aku ubah keputusan aku? Kau nak ugut aku dengan anak kau ni? Eh! kau jangan haraplah aku akan ikut kehendak kau. aku tetap ceraikan kau!" - Ryzal

sampainya hati Ryzal, hanya kasihnya sudah tertumpah buat Ayu teman baikku sendiri, tergamak dia menyingkirkan aku dalam keadaan begini. ketika aku mengandungkan anaknya, dia melafazka talak.

dan ketika aku merasakan aku sudah tiada siapa-siapa lagi di dunia ini dan jalan yang bakal aku lalui sangat gelap, dia hadir menyuluh kegelapan itu. sekali gus meletakkan aku di tengah-tengah persimpanan di anatara keikhlasan dan kenangan semalam. 

"sebab kita ada Adam. kita nikah sebab Adam. apapun yang berlaku, kita hanya fikirkan tentang Adam. lagipun abang dah bosan hidup begini. hidup abang benar-benar kosong. tapi sejak abang kenal Adam, seperti hidup abang terisi dengan sesuatu. abang mahu kita hidup sebagai sebuah keluarga. abang tahu pintu hati Iffa tidak akan terbuka untuk mana-mana lelaki lagi, tapi tolong fikirkan cadangan abang ini" - Ehsan

aku benar-benar terperangkap. sedanfan lelaki yang aki cintai separuh nyawa juga dengan mudah berlaku curang. inikan pula dia, lelaki yang aku sendiri sedia maklum akan  masa lampaunya yang kotor. kelak akan bahagia untuk aku dan anakku? namun aku tahu hanya dengan Eshan saja kami menumpang teduh.


ulasan lepas saya baca novel ni.......

teduhan kasih ni berkisah tentang Iffa, janda yang telah di ceraikan oleh suamiya, Ryzal kerana ingin berkahwin dengan kawan baiknya, Ayu. ketika tu Iffa sedang mengandung. musibah datang menimpa2 apabila saat kelahiran anaknya tak ada siapa2 yang menolongnya sehingga la munculnya Ehsan. atas sebab tertentu mereka berkahwin. muncul Nurlisa dan Ayu mahukan Eshan.... tapi Ehsan tetap Ehsan.... cintanya teguh buat sang isterinya yang setia........

apa yang buat saya tertarik untuk memiliki novel ni ialah Ehsan... Ehsan seorang lelaki playboy dan kaya dan ensem. tapi memiliki jiwa yang kosong. dia tak kenal mana yang halal dan mana yag haram. baginya hidup ni kosong. bila saya bacanya.... saya samakan Ehsan dengan Putera Myuto dalam cerita  Princess TuTu hehehehe....

bagi watak Iffa, dia ni sangat taat pada suaminya... so beruntung lelaki yang berkahwin dengan Iffa ni.... Ryzal sangat bodoh coz ceraikan Iffa ni. dia seorang yang baik pada orang sekelilingnya kerana dia tetap baik dengan kawan baiknya Ayu tu.... tak ada orang yang mampu buat.. saya pun tak leh buat macam Iffa buat... Ayu yang berhati jahat tu leh pulak dia berbaik-baik.. tu buat saya cakap Iffa ni polos sangat-sangat. tapi kadang-kadang mulut Iffa ni leh tahan lesernya...hahahaha.. mybe tekanan hidup kot  jadi Iffa macam tu...

Ryzal ni suami yang terlah curang dengan isterinya yang setia. yang tak leh blah.. bercinta dengan kawan baik isterinya... memag mamat tu sengal habis laa.. so bila Ayu tinggalkan dia.. baru dia tahu... mana yang intan mana yang kaca.... tapi sayang dia ni jenis yang ego... sory to say.. saya tak suka dengan Rzyal..  opsss terlebih sudah hahahaha.... Ayu pulak.. kawan baik Iffa sejak kecil tapi rupa-rupanya musuh dalam selimut. dia tak suka Iffa memiliki lebih darinya. dia sanggup rampas kebahagian Iffa. tengok la cara dia rampas Ryzal dari Iffa..... kejam kan? bila Iffa bahagia dengan Eshan dia muncul untuk musnahkan kebahagian tu... jadi watak Ayu ni memang jahat habis laaa....  lalalalala....


berita penting!!!!!

novel ni akan di Adaptasikan novel ke drama... yeahhhhhh... harap dapat tengok laaa huhuhu.... so dapat laa tengok cara live.. 



pelakonnya 
Adi Putra - Ehsan.
Sherry Ibrahim - Iffa
Shah Iskandar - Ryzal
Nabila Huda - Ayu

so... tugu di TV3... drama ni belum keluar lgi..hehehehe

iffa n ehsan / Sherry n Adi putra 

scene dalam drama Teduhan Kasih

~ dah lama x update blog... rinduuuuuuu ~

Ya Allah, Jadikan kami insan yang berjaya di dunia dan akhirat.. amin. ^o^

120 comments:

Anonymous said...

ending novel nie, iffa pilih sapa?

Hana Comot said...

iffa pilih ehsan ^o^... ending yang sgt2 epy ^o^

Anonymous said...

konflik novel ni cane?aduh...xsabar nak tunggu iffa jumpa ngn ehsan...hehe

Hana Comot said...

konflik novel biasa je.. ada 2 org perempuan akan gangu ehsan..hehehe... ahaa x sabar nak jgk tugu iffa jumpa ehsan ^o^

Anonymous said...

Yeayyy depe dh jumpe pn..sweet sgt..sy pn x sbr tggu depe jmpe..x sbr tggu isnin dpn

Hana Comot said...

yeahyyyy.. ahaa.. xsabar jgk ni hehehe... nak tegok baby adam ehsan hihihi ^o^

chezu-chi said...

selamat berkenalan ^0^
suka jgk ngn drama nie....
x sbr nk tggu iffa ngn ehsan kahwin...

Hana Comot said...

selamat berkenalan jugak ^o^
best kan3 ^_^ ..
ahaa sgt x sabar tugu diorg berkahwin hehehe.. teruja hbs ni ^o^

chezu-chi said...

yupppp...best sgt2 ^_^
suka tgk drama yg bercinta lepas kahwin....
sweettt gteww....hehehe :)

Hana Comot said...

hehehehe.. tu laa bercinta lepas kahwin sgt indah..^o^ ... (cewahhh.. ayat mcm dh kahwin je hahaha... padahal masih bujan tang2 lagi kekeke )

mamaloveu said...

Apa ending utk k.long & mak tiri iffah?.. X sabar nk tggu next week. :)

Hana Comot said...

ending utk k.long & mak tiri iffah...
xsilap laa.. diorg dpt balasannya... kak long kena cerai.. n mak tiri iffah kena potong kaki...
ahaa... sangat x sabar nk tgk episod hehehe ^o^

Anonymous said...

dah habis baca novel tu u nak let-go tak?

Hana Comot said...

dah.. banyak kali baca ^o^
opss... sory sy x leh nk let go novel tu
maafkan saya yea.. :(

Anonymous said...

citer lg best..ble bace novel cm plain jer ase..ble tgk citer,ehsan and iffa display very good chemistry

fiza shah said...

Ayu dapat balasan ape ye.. Manusia yg penuh dgn hasad dengki

Anonymous said...

salam.. nak tnye ni.. ap jadi kt ayu ngan rizal??

Hana Comot said...

hehehe... yup.. watak y dimainkan menjadi.. mmg berkesan laa... ^o^

Hana Comot said...

balasan ayu.. xsilap laa.. gila.. sebab terlalu berdendam kot... yup... cian sgt2 huhuhu...

Hana Comot said...

tak silap laa... (sory klo salah hehehe)
ayu.. jdi gila lepas kematian rizal.. rizal mati kemalangan sbb asyik mencari ayu... bergitu laa kesudahan diorg...

Anonymous said...

mak rizal yang sayang sgt kt ayu tu lastnye jd ap??

Anonymous said...

Hai, Apa yg terjadi ye selepas iffa tu pergi rumah mak tiri dia? And mcm mana dia boleh berkahwin dgn ehsan selepas tu?

Hana Comot said...

mak rizal... rsnye.... dia marah sgt2 kat ayu lepas rizal mati.. sbb rizal kan anak kesayangan dan anak tunggal.. ^_^

Hana Comot said...

iffa balik rumah mak tiri, iffa kena jd org gaji rumah tu laa.... lepas tu iffa x tahan iffa balik ke rumah ehsan ^^...

dah tamat tempoh iddah.. tak silap laa.. ehsan melamar iffa... sbbnya agar hubungan iffa n ehsan halal.. lebih kurang mcm tu laa... tp sebenarnya ehsan cintakan iffa ^o^

Anonymous said...

lame x iffa kat rumah mak tiri die tu? kak long die siksa die jg masa balik kat rumah tu nanti? huhu.....

Anonymous said...

time bla yg ayu tahu yg iffa kahwin dgn ehsan, masa majlis persandingan nnt ke? mcm mane kehidupan ehsan lps iffa balik rumah mak tiri die?

Anonymous said...

berapa lama iffah duk kat rumah ibu tiri die? masa kat rumah ibu tiri tu, sempat jg x kak long buli iffah n adam? x rindu ke papa ehsan kat adam....

Hana Comot said...

tk thu bape lama.. tp trseksa laa iffa cz kena kms rumah, masak nasi, jg ank kak long =)

Hana Comot said...

tak silap... ayu ada telefon iffa.. so iffa trs ajak ayu dpt perkahwinan dorg....
time iffa duk rumah mak tiri.. ehsan hari2 telephone.. ehsan sayang sangat kat adam ^o^

Anonymous said...

wah2... thanks hana... xsabar nak tgk mereka kahwin...! tggu2 je ehsan tu nak buka mulut ajak kahwin... huhu.... btw, ape jd kat mak tiri nya nnt ?

Hana Comot said...

welcome ^o^
hehehe thu xpwe... xsbr nk tunggu jgk ^o^
mak tiri iffa rsnye kena potong kaki... tp dia x insaf.. dan tetap x suka iffa

Anonymous said...

Ooo bgitu... Keke.. Stakat tu je ke part mak tiri n kak long iffa??

Anonymous said...

Suka sangat cerita ni...ep 13 ni buat orang sakit jantung...lakonan hebat gitu...geram tengok watak long,mak dia dan ayu...rizal huh mamat sengal..��

Hana Comot said...

dalam buku setakat tu je.. tapi x tahu laa mcmne dalam drama teduhan kasih ^_^

Hana Comot said...

ahaa... makin hangat cerita tu...
rs geram sgt2 dgn ayu, kak long n mak tiri dia laa... >,<
xsabar nk tgk y seterusnye ^o^

Siti Suhailin Mohd Sidek said...

salam perkenalan..;)..tgk episod hr ni mmg buat sy lg xsaba nk tgu esok..xsaba nk tgu iffa kuar dr umah msk tirinye tu..dpt bc komen2"hana buat sy lega dpt tahu kisah cite ni seterusnya ;)

Hana Comot said...

salam perkenalan jgk... ^o^ <3 <3 <3
hehehe... hana pun x sabar nk tgk episod seterusnya.... ^o^
jgn risau.. akan berakhir dengan baik ^o^

Anonymous said...

siapa nak novel ni 2nd hand boleh pergi link ni atau email bookthebooks@gmail.com

http://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=695189&pid=52976440&page=1&extra=#pid52976440

Anonymous said...

siapa nak novel ni 2nd hand boleh pergi link ni atau email bookthebooks@gmail.com

http://mforum2.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=695189&pid=52976440&page=1&extra=#pid52976440

Dessert Paradise said...

Thank you Hana comel.... suka tgk cerita ni... Cerita dah keluar baru nak cari novel...penyudahnya.. tak dpat novel yg dicari... Nasib baik ada org yg baik hati ceritakan serba sedikit... Lega happy ending.. papa ehsan, mama iffa & adam...
thanks again comel...

Anonymous said...

dari awal tengok cerita ni dah tetarik....sedih gembira semua ada dalam cerita ni...nak beli novel tpi kehabisan stok di kedai..

Hana Comot said...

Dessert Paradise : welcome ^o^
sama dgn hana jgk...hehehe... tp hana dapat novel dulu, baru dpt thu novel ni akan diadaptasi ke drama... mmg ms tu rs nk tgk sgt2 ^o^ teruja hbs tau ^o^
mmg susah kit dpt novel ni tapi skrg rsnye dh byk di jual di kedai2 buku ^o^
hehehe... jgn risau.. sgt epy2 ending tau... xsabar nk tugu babak seterusnye ^o^

Hana Comot said...

hehehe... hana tertarik sbb iffa tabah dlm kehidupannye.. and papa eshan sgt2 sweet x kira dlm novel mahupun drama hehehe..
sama dgn hana.. asal nk beli teduhan kasih tentu hbs n kehabisan stok.. nasib adik dpt cari ^o^

Anonymous said...

Agak2 brapa episode hbs drama nih? Dh x sabar nak tunggu ending nya hehe.like this story. terbaekk la..

Hana Comot said...

hana pun x tahu bape episode nk habis.... hehehe... yup mmg x sabar.. tp bila dh hbs mmg kena cr n download laa hehehe... sbb leh tgk byk kali ^o^

Anonymous said...

hmm nak beli novel ker atau tgk kat tonton jer citer nih??
suka tgk drawa watak ayu k.lomh ngan mak tiri tuh maik aihhh... gerammmmnyerrr

Hana Comot said...

pendapat hana... terpulang laa... klo utk kepuasan hana.. hana mahu dua2 skali hehehe...
klo tgk drama bru real.. klo bc kena imaginasi ^o^
thu xpwe.. hana geram sgt tgk watak ayu, kak long n mak tiri iffa >,<
tp nk wt mcmne... tu jalan cerita nye huhuhu

Anonymous said...

hi hanaaaa..
bila mereka nak kahwin ni....
esok kah...kalau dlm novel tu ..part ni dah kahwin ke...huiisss...

Hana Comot said...

hai ^o^
esok atau lusa.. time ni x silap ehsan tgh melamar iffa ^o^

Anonymous said...

Hana Ehsan akan tergoda gk ke ngan ayu bile ayu tergile2 kn die?ayu dtg ke mjlis kawin dorg.

Hana Comot said...

tak... ehsan sedikit pun x tergoda dgn ayu.. dia sayang iffa dan adam sangat2... dia lelaki yang paling baik dan romantik ^o^
rasanya ayu tak dtg.. tp x thu dalam drama dtg ke x

Anonymous said...

yes... ihsan dah melamar iffa... ^^.. hopefully iffa terima... best lakonan dorg...

Hana Comot said...

mesti terima maii hehehe... tahu xpwe.. best tgk semalam.. xsabar nk tgk seterusnye hari ni.. mesti sweet2 sgt2 ^o^

Anonymous said...

Besh la cite nie saya pegi cr novel dia tp hbs aduhai

Zie Ziana said...

Salam kenal..thanks hana...geram gak tgk citer nie..tue yg tk sabar gi search jmpa blog hana nie..lega dengar happy ending tuk iffa..iffa nie baik giller..zie tk mgkn jdk cam iffa nie...walau dibuli tetap gak balik umh mak tiri dia tue..hu..hu..sian iffa...

Zie Ziana said...
This comment has been removed by the author.
Zie Ziana said...
This comment has been removed by the author.
Hana Comot said...

hehehe.. mmg susah sikit cari novel ni.. tp cuba beli on9.. mesti byk jual :)

Hana Comot said...

Zie Ziana : salam perkenalan jgk.. terima kasih sudi dtg blog hana hehehe..
hana pun mcm zie jgk.. mmg x leh jd iffa.. iffa dia sgt2 bek.. rugi betul ryzal ceraikan iffa huhuhu

Anonymous said...

Nk tnya mak cik yg keje rumah ehsan tubada kena mengena x dgn effa?

Anonymous said...

Betul ke ehsan kene hiv nanti..

pn seri said...

Hikkk panas cite ni skrg..tak sabar nak tahu ending..kuikuikui..klakor tgk along/ayu dgn mak tirinya..mcm xde life jek sibuk psl si iffa tuh..

Hana Comot said...

oh.... mak cik tu langsung tak ada kena mengenal.. dia mmg orang gaji kat rumah ehsan je ^_^

Hana Comot said...

oh no no no... jgn risau.. ehsan bebas semua tu.. ^o^

Hana Comot said...

hehehe.. ahaa menyampah tgk diorg.. sibuk sgt dgn life iffa.. iffa ok je.. diorg je sibuk2 kacau iffa hahaha

Una Maira said...

tq sangat2 kat bloger ni sbb bny update tntg mama iffa n papa ehsan..:) makin teryja nk tgk cite ni..nti bekas makwe ehsan,lisa dtg kacau umahtgga diorg ke??

Una Maira said...

bekas kekasih ehsan yg lisa tu akn kacau rmhtgga diorg x??

Anonymous said...

Salam perkenalan hana..
Tqvm.. update le sinopsis utk setiap episod yg akan datang. Tak sabar nk tahu jalan cerita yg detail.

pn seri said...

tapi klakor..cakap jerit2 mcm gegendang telinga pecah..muahhahahaha...watak tak ramai tp sume menjadi..hikk

Hana Comot said...

welcome.. hehehe.. ^o^
oh.. rasanya dtg kot.. kita tgk lepas iffa n ehsan berkawen.. watak akan menjadi2 hehehe

Hana Comot said...

salam perkenalan jgk ^o^ tq sudi singgah blog ni...
hehehe.... hana pun tak tahu sgt sinopsis utk setiap episod... klo hana leh update.. hana akan update ^_^

Hana Comot said...

hehehe... watak diorg mmg suka jerit agaknya.. terutama mak tiri iffa hahahaha... ahaa sgt menjadi hehehe

Anonymous said...

hahaa, suka tgok gelagat mak tiri dan kak long...slamber je, bikin geram tp lucu..mmg menjadi lakonan drg..mcm betul2 plak..hahaa..

plg best,tgok ehsan..cool and smart papa..hehehe

firuz shah azman shah said...

Kak long n ayu upah koling creampie diorg

dzaikma said...

Salam hana..still ade konflik r erk oas ehsn kwen ngn iffa..tp ehsn n iffa akn gdh ke atau phm antra 1 sme len...

Hana Comot said...

hehehe betul2... kdg2 termarah jgk.. hehehehe... mmg real laa...

hehehe pap ehsan mmg cool.. suka dgn watak ehsan sama ada dalam novel mahupun drama ^o^

Hana Comot said...

tu hana pun terkejut.. mcmne ada scence tu... tragis2.. cian iffa huhuhu

Hana Comot said...

Salam hana..still ade konflik r erk oas ehsn kwen ngn iffa..tp ehsn n iffa akn gdh ke atau phm antra 1 sme len... on teduhan kasih

wsalam ^o^ .... oh mmg sentiasa ada konflik sampai diorg kahwin.... tp.. jgn risau tak ada gaduh2.. malahan bahagia ^_^

Anonymous said...

yang langgar meja time iffa jumpa kak long tu d sngajakan ke atau x sngaja? haha

Hana Comot said...

tak sengaja hhehehe.. sbb tu kak long marah sgt2 wahaha

Anonymous said...

salam...selamat berkenalan...
agak2 esok dorang sempat kahwin x?

Hana Comot said...

wsalam. salam perkenalan jgk ^_^
entah laa.. rsnye sempat kot... tgk akad nikah pun boleh laa hehehe ^_^

sufihai fizah said...

heheeh..masa mula2 kuar novel nie mmg xlayan sangat sbb covernya tak menarik perhatian..tapi slps didranakan menjadi sangat menarik..dr segi pemilihan pelakon dan lakonan yg mantap..sy jarang dapat tgk live..just tonton on9...erm papa ehsan mmg cool, apa yg penting iffa pilih ehsan...tq Hana sbb update ending citer nie...penulis novel ni hasilkan novel baru tajuk " manis"

fashah shamsuddin said...

salam perkenalan hana comot.....thanks sangat2 sebab jawab soalan2 yg bnyk nie......terjawab persoalan sy sama ada papa ehsan dgn mama iffa kahwin atau x...thanks hana....^^

fashah shamsuddin said...

salam perkenalan dari saya hana comot.....thanks sangat2 sebb jawab persoalan2 yg ada kat sini....terjawab persoalan yang ada dalam kepala nie....suka sangat2 tgk papa ehsan n mama iffa, x lupa gak adam ehsan....hihi....truskan menjawab persoalan kami....^^

Hana Comot said...

sufihai fizah : hehehe... tu laa... dah meletop mcm drama adam hawa ^o^ ... yup.. novel terbaru marrisa "yang manis" ^_^

Hana Comot said...

fashah shamsuddin: salam perkenalan jgk ^_^ ... hehehe... sy pun suka tgk iffa, adam n ehsan... malahan bc byk kali novel teduhan kasih ^_^ ... oh xpwe hal la.. terima kasih sudi singgah di blog hana ^_^

Anonymous said...

tq hana comot sebab ceritakan pasal drama ni...sibuk nak exam..tak smpt nak tgk sepenuhnya...

Hana Comot said...

hehehe.. welcome ^_^ ... moga berjaya dlm exam ^o^ chai yok!! chai yok!! ^o^

Anonymous said...

hi...nk ty, minggu ni kan ayu suro ryzal pujok effa rujuk balik, effa stuju ke??

Hana Comot said...

hi ^_^
iffa tak setuju nk rujuk balik dgn ryzal ^_^

nadya azizi said...

Hehehhe.. google pasal teduhan kasih jumpe blog hana ni... teruja plak nk tggu episod seterusnya next week bile bc komen hana dlm blog ni... n teruja nk cr novel dia.. hehehhe

Hana Comot said...

nadya azizi : hehehe... cari3 novel teduhan kasih.. best ^o^

Anonymous said...

Mmg best la.. sy x pernah miss.. tq update ye hana

wahida ramli said...

Hi hana..
Slam pkenalan..
Nk tanya hana iffa dgn ehsan 2 kawen ms episod akhir @ konflik bterusan pas diaorg kawen

Anonymous said...

Apa jadi Ehsan dgn his mum eh ? Ehsan baik blk ke dgn mak die ? or xde perubahan ?

Anonymous said...

Apa jd Ehsan dgn his mom akhir cerita ? Dia baik balik ke ? or xde perubahan ?

Anonymous said...

mcmn dgn mak ehsan..? dia terima iffa tak..?

Noorashiken md zain said...

Saya dah baca habis pun nvel ni,ada sesapae nak sewa ?citer lain pun ada gak!

the other side of me said...

Slm perkenalan hana
Google teduhan kasih jumpe yr blog
Thank u so much for review,x sbr sgt nak tunggu new episode
Luv papa ehsan :-D

Nadia's Collection said...

Time kacih Hana sbb citekn kt ktorg sinopsis serba sikit....nadia risau klo diorg tk jd kwen...sbb iffa tu asyk risau & ayu n k long asyik plan mcm2...smpi snggp nk bunuh iffa...anywy mmg tk sbr nk tgk dirg kawen n bhgia....nnt update lg novel2 yg besy ^○^

aieynn shasha said...

jahat btul ayu tu kan...

Anonymous said...

salam hana...thank yeer coz updated comment about this story...nak tya....apa kesudahan ayu ye???ada member kata, nati ayu kahwin ngan ehsan....betul kew???betul kew????betul kew??? takutnyaa

Hana Comot said...

wahida ramli - hi wahida ramli... salam perkenalan jgk.. sor lambat nk balas huhu =,="
oh.. iffa n ehsan x kahwin masa episod last.. doprg kahwin di pertengaha cerita.. dah konflik berterusan dgn musuh ketatnye ayu ^_^

Anonymous:ehsan tetap baik dgn mum.. dah baik jgk dgn papa ehsan.. tugu keumnculan papa ehsan yea ^^,
p/s: ehsan akan berubah jd y lebih baik... ^o^

Anonymous:mak ehsan terima iffa dj menantunye ^_^

Hana Comot said...

aieynn shasha: sangat2 jahat.. sampai dia akhirnya jd gila -_-"

the other side of me: salam perkenalan jgk.. hehehe tq sudi jengah blog hana comot ^o^
hehehe.. sme laa.. x sabar nk tgk episode seterusnya ^_^

Nadia's Collection: sama sama.... hana berkongsi cerita je ^_^ ... ahaa.. jgn risau perakhiran cerita teduhan kasih yang bahgia hehehe... orait hehehe.. tq sudi singah blog hana ^o^

Hana Comot said...

wsalam... welcome n thank sudi dtg blog hana ^o^ ... oh kesudahan ayu ialah dia nak rampas ehsan dari ayu.. tp x dpt.. n suami dia plk kemalangan dan akhirnya mati.. ayu ahkirnya jadi gila sbb terlampau berdendam dgn iffa...
hehehe.. jgn risau.. ayu mmg x akan kahwin dgn ehsan ^o^

Anonymous said...

Salam, hana..akk nk tanya btol ker. Ehsan kena tangkap basah..ngan sape ea..tgk iklan tv untuk cite mgu depan nie...adoi risaunya lau btol2 dia d tngkap basah kesian iffa...

wahida ramli said...

Tq hana...lg satu nk tanya..kn ada ayu sruh jenny letakkn ubat dlm minuman ehsan..mjadi ke taktik kotor ayu 2?....sorry hana sbb dh x blh nk sabar dh ni..mkin geram kt si ayu ni..

wahida ramli said...

Tq hana..mjd ke taktik kotor ayu letak ubat dlm minuman ehsan hana..sorry sbb dh x sabar nk tahu psl keje jahat ayu..geram je

Anonymous said...

Salam hana nak tanya apa jadi ngn secretary ehsan...pas2 apa jadi ehsan ngn ayu kene tangkap basah...iffa mcm

Anonymous said...

Hana comot ni boleh jd pegawai penerangan ;) layan jer org post sini...apapun...hana mmg best...terbaikkkk mcm iffah hahaha...♥♥

wahida ramli said...

Hana mcm ne dgn taktik kotor ayu yg kne tangkap khalwat 2..mcm ne ehsan settlekn msalah 2?..hihi

A I N F E L said...

ayu suruh jenny buat ape ye? and jenny buat tak apa yang ayu suruh? macam mana cerita dia selepas tu?

Anonymous said...

Hi hana... Skrg ni fourth last episode.. Haisyy apala si jenny tu akan buat pd ehsan ye? Berjaya ke? Huhu..
~Honéy~

Anonymous said...

Askm Hana n salam perkenalan.. Hapi sgt2 dpt baca yr blog. Trying to find out the ending of the story. I dpt tahu nnt ade episod Ehsan dan Ayu kena tgkp basah. Btl ke? N dorg tk kawin kan? Geram n stress tgk drama ni.. lagy2 watak si ayu ni...

Ina Salehan

Irfan Izzuan said...

Kes tangkap basah tu mcmana pula?

Anonymous said...

Salam....hana tq update cite....wlupn dh tau ending tp still x sbr nk tau plot cte...ehsan dan ayu kna tangkap khalwat utk last episode this wk.....jd ap yg trjadi sterusnyer????effa msh percayakn ehsan

Nor Farizan Mazlan said...

Ooohh yg dia kna tgk basah hari ni.. mmg ayu x kan kawen er dgn ehsan tu.. lega lega.. x sbr nk tggu mnggu dpn.. hik hikk

ctmiwidad said...

28 episode..dh nk dekat habis..episode semalam paling tragis.. x sanggup nk tengok..

Anonymous said...

Salam hana...smlm ayu dgn ehsan kena tgkap khalwat...nnt iffa mcm mana.? iffa bgadoh dgn ehsan x.? jahat gila ayu..jenny mcm mana.?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...